Детски конкурс на тема „Моят приятел – полицаят” организираха във Велико Търново

Животът

03-11-2018, 09:43

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В инициативата се включиха деца на възраст между 8 и 15 години

Конкурс за детска рисунка, есе или стихотворение по повод професионалния празник на българската полиция – 8 ноември, организираха община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници в общината и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ – с. Балван. В конкурса се включиха деца на възраст между 8 и 15 години от Центровете за работа с деца и младежи на територията на общината, а темата бе  „Моят приятел - полицаят“.  

Специално подбрана комисия от представители на общината, ОДМВР и РУ Велико Търново и кметове на малките населени места избра творбите, които ще бъдат наградени на 7 ноември в областната дирекция на МВР.  

За най-добро стихотворение бе избрано това на Свилена Донева от с. Никюп. Второ място си поделиха децата от центровете за работа с деца и младежи в селата Присово и Хотница, а на трето място бе класирано стихотворението на Милка Александрова от с. Беляковец.

При есетата на първото място комисията класира Михаил Михалев от с. Арбанаси и на Тереза Денева от с. Шемшево. Второто място спечели Ива Фичева от с. Балван, а трето - Гергана Десиславова от с. Арбанаси и Станислав Иванов от с. Пчелище.

Единодушно комисията определи първо място и специалната награда на директора на ОДМВР – Велико Търново за рисунката на Надежда Кочева от с. Беляковец. На второ място се класира творбата на Беатрис Паришева от с. Никюп, а трето място си поделиха рисунките на Александра Калбанова от с. Ресен и Мюмюне Реджепова от гр.Килифарево.

Всички деца, участвали в конкурса, ще получат награди, осигурени от Съюза на пивоварите в Република България, а творбите им ще бъдат изложени във фоайето на ОДМВР – Велико Търново.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)