Седем медала и шампионска купа при кадетите за ТК „Инвикта”

Спорт

06-11-2018, 10:22

Снимка:

ТК Инвикта

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Таекуондистите участваха в международния турнир „Sofia cup”

Повече от 500 състезатели, от 6 държави – България, Гърция, Люксембург, Молдова, Македония и Сърбия, взеха участие в 6-то издание на международния турнир по таекуондо олимпийска версия “Sofia cup”. Събитието се организира от ТК „Рамус” и Българска федерация по таекуондо и се проведе в събота, 3 ноември, в зала“Асикс Арена”- София. Официалното откриване бе от Министъра на младежта и спорта Красен Кралев, а сред специалните гости на турнира бяха корейският посланик в България Н. Пр. Джънг Джингю и многократният световен шампион г-н Юн.

ТК ”Инвикта”, с треньор Стефан Купичков, взе участие с осем свои състезатели и се завърна със седем медала. Традиционно при кадетите в клас Б, клубът бе с много силно представяне и заслужено завоюва купа за първо място, а състезателите Християн Ангелов и Цветан Цветков се окичиха със златните медали. Цветелин Дурчев и Николай Млеченков останаха на крачка от най-високото място на почетната стълбичка и се прибраха със сребърни медали.

При децата отново с отлично представяне и силна игра Ивайло Йорданов си завоюва златния медал в категорията си в клас Б, бронзовият медал остана за Калоян Йорданов, на когото малко не му достигна за да стигне до финалите. А най-малкия, но много перспективен състезател на клуба Илиян Песаров показа силна воля и заслужено стъпи на второто стъпало на стълбичката, а сребърния медал само му даде стимул за по-високи резултати в следващите състезания. По същото време друг перспективен състезател на клуба – Радослав Шабанаков, взе участие в престижния международен турнир, клас G1, в Румъния - Dracula Open 2018, от където се завърна с вицешампионска титла след две безапелационни победи и малшанс на финала.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов