25 тежки катастрофи с двама загинали и 34 ранени станали в областта през октомври

Животът

06-11-2018, 13:02

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Метална шина реже гуми на пътя през Хаинбоаз

Опасна метална шина стърчи на асфалтовото покритие на мост на пътят през Хаинбоаз край великотърновското село Вонеща вода. Има случаи на срязани гуми на два автомобила от опасното желязо. След сигнал на собственик на вила в курортното селище през лятото, ръководството на Областната дирекция на МВР във Велико Търново незабавно е предприело действия като е уведомило за проблема Областното пътно управление. Със заповед на директора на ОД на МВР в старата столица старши комисар Димитър Машов, блюстителите на реда обследват всички пътни трасета в региона. След огледите са изготвени и разпратени общо 566 сигнални писма до стопаните на пътните артерии за набелязаните критични участъци. Преди броени дни е сформирана работна група от представители на полицията, областната управа и Областното пътно управление за пореден оглед на опасните пътни отсечки.

"От Областното пътно управление ни увериха, че са предприели подновяване на маркировката и запълване на дупки по пътя през Хаинбоаз. Издадени са общо три разпореждания на директора на Областното пътно управление във Велико Търново за обезопасяване на невралгични участъци. Те трябва да се изпълнят в едномесечен срок. Срокът на разпореждането за отстраняване на металната шина на пътя през Прохода на Републиката изтича всеки момент. Ще бъде извършена поредна проверка и ако предписанията не са изпълнени, ще бъдат съставени административни санкции. Глобата е в размер на 5000 лева", обясни комисар Стефан Николов.

Като друг изключително проблемен участък по републиканската пътна мрежа в областта бе посочено кръстовището край свищовското село Горна студена на пътя Плевен-Русе, където преди два месеца при зверска катастрофа загинаха четирима футболисти от Павликени. Колата им бе пометена от преминаващ по главното трасе камион. "Предприети са спешни мерки за подмяна на пътните знаци. Ще бъде поставен специален знак на жълт фон, указващ, че районът е с концентрация на катастрофи и ще бъде положена оптична маркировка", обясни старши комисар Димитър Машов. Той информира, че само през октомври на територията на Великотърновска област са станали 132 пътни произшествия, като 25 от тях са тежки с двама загинали и 34 ранени. Статистиката сочи, че се увеличава броя на водачите, които са заловени да шофират след употреба на алкохол и наркотици.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)