Започна сериозен ремонт в Спортната зала в Павликени - velikotarnovo.utre.bg

Започна сериозен ремонт в Спортната зала в Павликени

07 ноември 2018, 10:58 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Павликени

Общата стойност на ремонтните дейности е 149 860 лв.

Започна първият етап от значителен ремонт и подмяна на спортната настилка в Спортна зала „Йордан Петров – Графа” в град Павликени. Със собствени средства Общината предприе подменяне на спортната настилка в комплекса. Вече започна демонтажа на съществуваща компрометирана дървена настилка. Предстои да бъде доставена и монтирана съвременна спортна система, сертифицирана за няколко вида спорт. Цялата дейност е финансирана чрез общинския бюджет и вече започна с помощта на работници от БКД. Общата стойност на ремонтните дейности е 149 860,00 лв. с ДДС.

Освен новата спортна настилка ще бъде доставено и монтирано спортно оборудване: комплект врати за хандбал с мрежи, комплект мрежа със стойки, комплект мрежа за тенис със стойки и мултифункционално спортно табло с безжично управление. Върху новото покритие на пода в залата ще бъде направена спортна маркировка за няколко вида спорт.

През миналата година за реконструкцията на съществуващата спортна зала беше изработен инвестиционен проект с обща стойност на разходите 909 068,62 лв. С него Общината трябваше да кандидатства за европейско финансиране от ПРСР, но поради промяна впоследствие в условията и критериите за подбор и най-вече драстично намалената  максимална стойност на допустимите разходи, това не беше осъществено. За възможностите на Общината този разход от 909 068,62 лв. е непосилен, затова ръководството реши ремонтът да бъде извършен на етапи.

По тази причина в Бюджет 2018 бяха предвидени средства за ремонт единствено на спортната настилка.

След проведена процедура за избор на изпълнител по ЗОП, беше сключен договор с „Арете Строй” ЕООД  за изпълнение на предвидените дейности.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета