„Жабокът цар“ ще представят в Театър ВЕСЕЛ

Велико Търново Лайф

08-11-2018, 08:18

Снимка:

Държавен куклен театър Бургас

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостува Държавен куклен театър – Бургас

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 10 ноември от 11.00 часа в читалище „Искра“ във Велико Търново, ще гостува спектакъл на Държавен куклен театър – Бургас. „Жабокът цар“ е заглавието на пиесата, чиято премиера е реализирана в морския град, а през този театрален сезон се представя и на сцената на кукления театър в старата столица.

Постановката е дело на Веселин Бойдев по приказката на Братя Грим. Актьорите, които участват в спектакъла са Георги Минков, Грета Кръстева и Румяна Кралева.

Принцесата си имала любима топка. Един ден, докато си играела, топката се търкулнала в близкото блато и потънала. Принцесата неутешимо заплакала и тогава от блатото изкочил един грозенжабок. Обещал да й върне топката, но в замяна поискал нейното приятелство. Принцесата обещала да станат приятели, но още на другия ден съжалила за това свое обещание.

Защо ли? Защото Жабокът пристигнал в Двореца. И едва ли можете да си представите какво се случило после. Колко поразии направил. Но заради обещаното приятелство Принцесата трябвало до изтърпи всичките му прищявки.

Ако обичате весели истории, тази приказка много ще ви хареса. И както във всяка истинска вълшебна приказка, Злото ще бъде победено. Приятелството между Жабокът и Принцесата ще развали магията на злата магьосница Гьола и грозния жабок ще се превърне в... Елате и ще разберете в какво! Това е една истинска приказка за приятелството.

 Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов