Съдят горнооряховчанин за притежание на наркотици

Крими

09-11-2018, 16:31

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Укривал ги в жилището и мазето си

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за държане с цел разпространение на наркотични вещества.

Обвинението срещу А. Х. е за това, че на 22.06.2018 г., в гр. Горна Оряховица, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – растителен материал и части от цветни и плодни връхчета на конопено растение с общо нетно тегло 9,348 грама на обща стойност 56,09 лева.

Обвиняемият не работел официално, а се занимавал с продажба на марихуана на приятели и познати. Държал наркотика в апартамента си и в избени помещения на жилищния блок, който обитава.

На 22.06.2018 г. двама мъже решили да си закупят наркотични вещества от обвиняемия, като му се обадили и се уговорили да отидат до жилището му, за да им продаде марихуана. Тази информация била получена  в сектор „Криминална полиция“ при РУ Горна Оряховица, като при извършената проверка полицейските служители намерили държания наркотик.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов