Обмислят създаването на българо-китайски център за интегративна медицина в Севлиево - velikotarnovo.utre.bg

Обмислят създаването на българо-китайски център за интегративна медицина в Севлиево

10 ноември 2018, 09:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Севлиево

Севлиево и Нанхай продължават сътрудничеството си и през 2019 година

Меморандум за развитие на приятелско сътрудничество през 2019 г. подписаха кметовете на Севлиево д-р Иван Иванов и на Нанхай г-н Гу Яохуей. Церемонията се състоя на 2 ноември в Район Нанхай, град Фошан, провинция Гуандун на Китайската народна република. В състава на делегацията от Севлиево бяха кметът д-р Иван Иванов, общинските съветници д-р Явор Памукчиев и Ердоан Узунов, както и преводачът Петко Хинов.

„Ние високо ценим приятелския обмен с вашия град и вярваме, че с общи усилия обхватът на икономическия и на културния обмен между нашите два града ще се разширява все повече“, каза на официалната церемония кметът д-р Иван Иванов.

Това е третият поред меморандум, който се подписва между двата града и е последната стъпка преди подписване на договор за побратимяване, който ще стане факт през следващата година, както стана ясно по време на срещата.  Обсъдиха се още и възможностите за създаване на паралелки за изучаване на китайски и български език в училища от двата града, а в рамките на посещението кметът на Севлиево се срещна и със заместник кмета на град Фошан - г-н Лиу Дзюн - уън.

В една от областните болници за съвременна и китайска традиционна медицина бяха обсъдени възможностите за създаване на българо-китайски център за интегративна медицина в Севлиево.

Визитата се осъществи по покана на кметът на Нанхай г-н Гу Яохуей.  Делегацията посети китайски компании за производство на фаянс, електроразпределителни инсталации,  мебели, финансов център и присъства на традиционния празник „Есен на Фошан".

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета