Станислава Стоянова : Г-н Президент, вероятно страдате от „политически Алцхаймер”

Мисия

10-11-2018, 21:25

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Депутатът от ГЕРБ излезе с позиция в социалните мрежи след словото на Румен Радев

Депутатът от ГЕРБ от Великотърновски район Станислава Стоянова излезе с позиция в социалните мрежи часове след словото на президента Румен Радев. Ето и позицията на Стоянова :

 

„Вчера, в навечерието на 10-ти ноември, Президентът на България се възползва от правото си да отправя обръщения към народа. Умишлено използвам глагола „възползва”, защото правомощията на Президента на Република България включват правото да отправя обръщения към народа, когато чрез тези обръщения той изразява позиция като обединител на нацията. Вчерашното му изявление не беше такова. За пореден път стана ясно, че г-н Румен Радев съвсем пристрастно обслужва интересите на издигналата го партия. Най-тъжното е, че в неговите изявления твърде често се отправят призиви за бунт и закани за преврат. 
Във вчерашното си изявление, говорейки за началото на прехода, Президентът каза: „РАЗНИ хора влагаха в него различни надежди…”, изказване целящо вероятно да омаловажи борбата на българския народ за свобода и демократичност, да омаловажи страданията на десетките хиляди репресирани преди 10-ти ноември. Г-н Президент, вероятно страдате от „политически Алцхаймер” или просто се опитвате да забравите многохилядните митинги и протести през ноември и декември 1989 г.? Ако наистина не ги помните, вижте тези снимки от архива на Reuters. 
Чудя се какво означава “Рухнаха професионалните стандарти в медиите”? Дали държавният глава е имал предвид армията от „червени тролове” и фалшиви „новинарски сайтове”, които денонощно бълват фалшиви новини и манипулират хората в полза на БСП и на самия него със заглавия като: „Президентът лично слиза при народа да оглави свалянето на Борисов..”
Г-н Президент, демографският срив и емиграцията са проблеми от десетилетия, и ако преди 1989-та година такива не са били регистрирани, то причината е била единствено затворените граници и армията, пазеща някой да не избяга от комунистическия режим.
„Вярвам, че заедно ще защитим своите граждански и социални права”. Как? Като разпоредите назначаването на още един граждански договор на съпругата си ли? 
Изобщо, г-н Президент, как мислите, че някой може да Ви възприеме като борец за свобода и демокрация, когато Вие явно подкрепяте онези, които в продължение на 45 години мачкаха, репресираха, пращаха в лагери за един виц?”



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов