НВУ обяви фотоконкурс „Да служиш на България – дълг, чест и отговорност”

Животът

11-11-2018, 08:00

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изпращайте фотосите до 16 ноември

Фотоконкурс под надслов „Да служиш на България – дълг, чест и отговорност” обяви НВУ „Васил Левски” във Велико Търново. Той е посветен на 140-годишнината от основаването на първото у нас висше училище в областта на военното дело, създадено след Освобождението.

Всеки участник може да изпрати до три авторски фотографии. Журито оценява само творби, които не са обработени със софтуерни продукти. Те трябва да бъдат изпратени по електронен път до 16 ноември. Фотографиите ще се класират в две възрастови групи – курсанти и студенти в едната, и участници от средните училища – в друга. Резултатите ще бъдат обявени до 23 ноември на сайта на НВУ.

„С 40 от най-добрите фотоси по темата ще бъде открита изложба по повод празника на НВУ „Васил Левски” – 26 ноември. Експозиция ще бъде представена и в РНБ „П.Р. Славейков. Това е четвърто издание на конкурса, който всяка година е с различна тема. Творбите и тяхното качество непрекъснато се увеличават”, сподели представителят на организаторите Николай Долчинков. Той припомни, че през изминалите години творческата надпревара се е радвала на голям успех сред учащите се. Свои авторски фотографии са представяли за конкурса между 100 и 200 участници от цялата страна.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов