„Азбукари“ обявяват национален конкурс за детска рисунка

Велико Търново Лайф

11-11-2018, 10:00

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Надпреварата е под надслов „Символ на доброто”

Трети национален конкурс за детска рисунка под надслов „Символ на доброто” организират сдружение Азбукари“, Единение „Българи за България“ и Професионална гимназия по каменообработване в село Кунино. Той е насочен към българските деца, живеещи в страната и в чужбина.

Желанието на организаторите е да се мотивират учениците, чрез творчеството си, да пресъздадат образа на Доброто днес, да покажат положителните страни в характера на българския народ, добрите постъпки на отделни личности или общности, красотата на българската природа и особеностите на родните обичаи, традиции и култура. Право на участие имат ученици от цялата страна от I до XII клас от училищата, читалищата, клубовете, школите, както и българчета, живеещи в чужбина.

Всеки участник може да се включи само с една творба. Рисунките трябва да бъдат на хартиен носител с размер 35х50 см. или А4, с материали по избор, по една индивидуална рисунка на участник. Участниците могат да изпращат рисунките си до 31 януари 2019 г. На гърба на всяка рисунка трябва да се съдържа информация за автора. Изпращат се на адрес: България, гр. София, кв. Редута, ул. Царичина 1, офис 1, „Сдружение Азбукари“, пощ. код 1505.

Рисунките, получили най-много гласове, ще бъдат оценени от компетентно жури, което ще избере и окончателните финалисти за почетната стълбичка на победителите. Отличените ще получат награди и изненади на специална церемония, за която ще бъдат предварително информирани.

Конкурсът за рисунка „Символ на доброто“ цели да популяризира Националната кампания „Монумент Дядо Добри – Първият паметник на Доброто в България“. Това е една от най- хуманните инициативи в българския обществен живот, защото е насочена към една от най- ценните добродетели – Добротата. Ученици от Професионалната гимназия по каменообработване в село Кунино ще бъдат автори на паметника на дядо Добри, заедно със скулптора Красимир Митов. В центъра на цялата кампания са децата.

Идеята е те да припознаят добродетелите, взимайки пример от Дядо Добри.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов