Две ученички от областта първенци в Националния конкурс „Родолюбие“

Животът

12-11-2018, 08:15

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Първо място за есето на Румяна Иванова от Гимназията по туризъм и за реферата на Мария Арсова от Горна Оряховица

В Националния политехнически музей се проведе церемония по награждаване на отличените разработки в XXVI-ия Национален ученически конкурс, под наслов „110 години независима България”, организиран от НК „Родолюбие” със съдействието на МОН, Исторически факултет на СУ „Св.св.Климент Охридски”, Синдиката на българските учители и Общо българска фондация „Тангра ТанНакРа“.

Конкурсът развива интереса на учениците към българската история, бит, култура, материални и духовни ценности. До националния кръг са допуснати общо 154  разработки.

Две са първите места за Великотърновска област. В категория „Реферати“ във възрастовата група до седми клас - Мария Арсова от Горна Оряховица и в категория „Есе“ – Румяна Иванова, ученичка от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, Велико Търново. От Гимназията по туризъм са участвали 12 ученици, като двама са сред наградените. Всички останали получиха грамоти за участие.

В категория „Реферати“ са участвали Мине Алит, ученичка от XIIб клас с консултант Бистра Стефанова и Ивайло Гасеров от XIб клас с консултанти Бистра Стефанова и Мариана Маринова.

Останалите ученици от Гимназията по туризъм, участвали с есета и презентации са Камилия Лесичкова, IXа клас, Пламена Петева, Марианна Стоянова, Ивана Цонева и Стефан Филев от XIIв клас.

В категория „Презентации“ са били допуснати 49 разработки. Янислав Василев, ученик от XIIг клас, специалност „Кетъринг“ се класира на трето място с презентацията си „Времето на паметта ни“. Учителите, подготвили Янислав са Мариана Маринова, учител по история и цивилизация и инж. Славка Проданова.

В категория „Есе“ кандидатурите са били 44. „Емпатията днес“ е  есето, донесло първо място на Румяна Иванова, ученичка XIIв клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“. Неин консултант е инж. Славка Проданова.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)