МВР: Няма протест, който да разрешава блокирането на магистрали и главни пътища

Животът

13-11-2018, 14:18

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

40 полицаи са охранявали 2 000 протестиращи в неделя в Търново

На 11ноември за времето от 17,00 ч. до 20,30 ч. на територията на гр. В. Търново беше заявено и разрешено провеждането автомотошествие. Преди започването му, около 2000 човека от протестиращите, без необходимото разрешение затвориха главен път І-4 на кръгово кръстовище ул. „Магистрална“ и ул. „Краков“ в гр. В. Търново в двете посоки.
Охраната на мероприятието бе осъществена от 40 полицейски служители. По време на мероприятието инциденти не са допуснати. Съставени са 12 протокола за предупреждение. Проведени са беседи с организатори и участници в протеста, с цел предотвратяване на действия, нарушаващи обществения ред и маршрута на движение. Двама граждани са проверени за употреба на алкохол. На единия пробата е била отрицателна, другия е отказал проба с техническо средство, за което му е бил съставен акт по ЗДвП.

От полицията припомнят, че няма протест, който да разрешава блокирането на магистрали и главни пътища, законите трябва да важат за всички и в този смисъл е задължително спазването на дадените от служителите указания.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)