Горнооряховският балет „Калина” триумфира на спартакиадата „Търновска царица”

Велико Търново Лайф

14-11-2018, 13:17

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Танцьорите блеснаха при конкуренция от 1202 участници

Изключително успешно представяне направи горнооряховският балет „Калина” на VI- тото издание на Балканска танцова спартакиада за купа „Търновска царица” 2018, провело се в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” във Велико Търново. При конкуренция от 1202 участници от 86 регистрирани танцови школи в страната, състезаващи се в седем танцови стила, горнооряховските танцьори завоюваха 4 купи, първи места и 6 квоти за участия в European Grande Dance Cup – Palma de Маllorca, Испания през 2019 г. Балетът получи специална награда и купа творческо развитие.

Купа, медали и квота участие в Световно първенство в Палма де Майорка, Испания танцьорите спечелиха за хореография за танца „Житие и битие”, класиран на второ място. Две първи места грабна Денислав Иванов за соловите танци „ Прероден” и „Неволите на казаха”, придружени от квота участие в European Grande Dance Cup – Palma de Моllorca, Испания през 2019 г. Денислав бе отличен и като танцьор с най-добра техника, а второто място за танца „ Грузински огън” му донесе квота за участие в Световното първенство в Рим, октомври 2019 г.

В дует с Ирен Мари Дочева Денислав отново взе първо място и квота за участие в European Grande Dance Cup – Palma de Моllorca, Испания през 2019 г.

С първо място и квоти за участия в Рим и Испания се сдоби и Кристина Георгиева. Тя спечели и второ място в дует с Росиана Токмакчиева.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов