Търновски архитект иска награда за полицаи, разкрили кражба на сейф с над 33 268 лева

Животът

15-11-2018, 11:45

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Арх.Драгомир Йосифов изпрати благодарствено писмо до министър Младен Маринов

Известният архитект Драгомир Йосифов иска награда за криминалисти от Районното управление във Велико Търново, които само за шест дни са разкрили и заловили извършителите на дързък грабеж на каса с 33 268 лева. Сейфът бе задигнат от архитектурното бюро на 3 ноември от трима бандити, които проникнали с въжета през покрива. Бандитите се промъкнали в офиса на петия етаж в кооперация в центъра на старата столица. Единият от тях бил алпинист и използвал уменията си . Престъпното трио изнесло металната каса с парите пак през покрива на сградата. Преди това един от групата успял да обезвреди алармата на частна охранителна фирма и системата не се задействала. 37-годишният Красимир К. познавал обстановката в бюрото,защото баща му дълги години е работил там като техник.

След денонощна работа за по-малко от седмица бяха задържани Красимир К., 31-годишният Мартин от Елена и 41-годишният Венци Тапата от Горна Оряховица, който се оказал спец по този вид обири и е със 7 криминални и съдебни регистрации.

„С настоящото писмо искам да изразя огромната си Благодарност към Вашите служители работещи в Областна Дирекция на МВР-Велико Търново, сектор „Криминална полиция“, които за шест дни разкриха добре планиран и предварително организиран обир на служебната каса, находяща се в архитектурното ми бюро", заявява в писмото до министър Маринов великотърновският архитект.

„Благодарен е много слаба дума, за работата която свършиха за по-малко от седмица, под ръководството на Началник сектор „Криминална полиция“ при РУ - Велико Търново, Главен инспектор Веселин Райков и неговите колеги: Старши инспектор Даниел Станчев, Старши инспектор Даниел Тончев и инспекторите Ренета Парижкова, Васил Стоянов, Даниел Ненков, Владо Маринов, Свилен Първанов, Трифон Трифонов, Иван Маринов, Николай Колев, Петко Младенов, Георги Иванов, Георги Бокушев, които до разкриване на тежкото престъпление не се прибираха вкъщи и денонощно работеха по случая. Те всички бяха напълно съпричастни към мен, като човек и напълно отдадени на професията си.Загърбвайки собствените си семейства успяха да разбият организираната престъпна група за по малко от шест дена. Благодаря на разследващия полицай по случая Евгени Серафимов, който с неуморен труд обработваше подадената информация, за да могат престъпниците да бъдат изправени пред съда", пише още арх.Йосифов.

Той допълва, че поднася и специални благодарности и отправя личните си поздравления към старши комисар Димитър Машов, Директор на Областната дирекция на МВР – Велико Търново, който е успял да привлече толкова добри и млади професионалисти, отдадени на професията и да създаде такъв перфектен екип.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов