Амалипе отбелязва с редица прояви Международния ден на толерантността

Животът

15-11-2018, 13:10

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Той се чества на 16 ноември

Център „Амалипе“ ще отбележи Международния ден на толерантността на 16 ноември с кампании в страната.  Събитията се организират от Центровете за развитие на общността – структури на „Амалипе“, формирани в 13 общини, заедно с местните клубове за развитие и училища, участващи в образователната програма „Всеки ученик ще бъде отличник“.

Утре младежи и доброволци  към Център ,,Амалипе“ ще раздават пред сградата на Община Велико Търново  флаери с толерантни послания, а всеки минувач ще може да напише на специално  изработено ,,Дърво на толерантността“  какво е да си толерантен. 

В 8:00 ч. образователният медиатор Ирена Михайлова, заедно с ученическия съвет към  СУ ''Ангел Каралийчев“ в Стражица ще отбележи  Международния Ден на толерантността с раздаване на лентички с толерантно послание, дискусия с ученици и родители на тема Правила за толерантно общуване.

Със съдействието на образователния медиатор Стефан Стефанов в   ОУ “Св св Кирил и Методий“ в с. Батак  ще бъде изготвено табло на толерантността. Ученици ще изработят  флаери във формата на цветя с толерантни послания, които ще се раздават на гражданите. 

В клубовете по интереси, създадени в ОУ ,,Бачо Киро“ - Бяла черква по проекта, ученици ще изготвят цветни лентички  и разноцветно табло на толерантността,  изразяващи взаимното разбирателство между хората.  От 11 часа в гр. Бяла Черква ще се проведе волейболен турнир между ученици от местното училище и СУ  „ Св. Климент Охридски“ гр. Сухиндол.

Златарица

Образователния медиатор Сава Матеев от 10:00ч.  ще проведе дискусия на тема ,,Толерантността в училище“ с ученици от СУ ,,Св. Св. Кирил и Методий“ град Златарица  и ОУ ,,Отец Паисий“ с. Майско. 

Ученици от ОУ "Св. Климент Охридски " с. Виноград ще отбележат деня на толерантността с изложба на рисунки, изработени в клубовете по интереси към училището. Образователният медиатор Николинка Николова ще проведе дискусия с ученици на тема „ Толерантни и добри в училище“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов