С проект за близо 6 000 лв. в Царевец зарадваха децата с чиста и зелена околна среда

Мисия

15-11-2018, 18:17

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Финансирането по „Чиста околна среда – моите първи зелени стъпки“ е по ПУДООС

В детска градина „Радост“, с. Царевец, община Свищов се проведоха заключителни дейности по проект „Чиста околна среда – моите първи зелени стъпки“, финансиран по програма ПУДООС. Проектът с общ бюджет 5 843,90 лв. бе завършен в срок, а официалното му откриване състоя в присъствието на деца, родители, учители, представители на общинското ръководство и гости. Като част от дейностите по проекта се включени различни занимания, формиращи позитивна нагласа на децата към природата и именно с такава програма децата зарадваха гостите на откриването. С корони от есенни листа малчуганите рецитираха стихчета за природата, пяха и танцуваха, след което направиха модно ревю с тоалети изработени от различни отпадъчни материали като: капачки, картонени кутии, опаковки за цветя, найлонови торбички и др.

На организираното събитие бяха оповестени постигнатите цели, в резултат на изпълнението на дейностите по проекта включващи – наторяване, закупуване и залесяване с тревни смески, цветна, храстовидна и дървесна растителност, закупуване и монтиране на детски съоръжения за игра на открито, пейки и кошчета за разделно събиране на отпадъци, материали за децата, заложени в дейностите по проекта. Като част от целите на проекта е създаването на подходяща образователно – възпитателна среда насочена към дългосрочно изграждане на екологосъобразни модели на поведение у децата, посещаващи детската градина и техните семейства.

Лентата на озеленения двор и обновената детска площадка прерязаха заедно ръководителят на проекта Румяна Кузева, кметът на населеното място Марин Любенов, почетният гражданин на Свищов и благодетел на селото Ганчо Ламбев и директорката на детската градина Стоянка Тодорова. Кметът на Свищов по стара българска традиция плисна менче с вода за здраве и радостни игри на малчуганите. Веселият празник уважиха още управителят на фирмата изпълнител инж. Йордан Лунчев, зам.-кметът Анелия Димитрова и директорите на всички детски градини от община Свищов.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)