Планините не са подходящи за туризъм днес и утре

Велико Търново Лайф

17-11-2018, 06:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Температурите остават ниски, но идва затопляне

През двата почивни дни времето няма да бъде подходящо за планински туризъм. Снежна покривка за ски все още няма, а времето ще бъде студено, ветровито и мъгливо.

Днес максималните стойности в североизточните райони няма да надвишават 1-2 градуса през деня. Там ще превалява слаб сняг. В останалата част на страната стойностите ще са до 5-6 в западната част на Дунавската равнина  и  до 7-8 в южните райони. Ще остане ветровито и по-често със значителна облачност.

В неделя температурите сутрин ще са от минус 2 до плюс 4, а дневните - от 3 до 8 градуса. Ще бъде облачно, а след обяд от югозапад ще започнат превалявания, които до вечерта ще обхванат цялата страна.

До около полунощ преваляванията по високите полета и в северозападните райони над 300-400 метра надморска височина ще бъдат от сняг и по високите части на централна Западна България и Западния предбалкан е възможно да се образува временна снежна покривка. С напредването на нощта, обаче, ще се пренасят по-топли въздушни маси във височина и преваляванията ще преминават в дъжд, освен в по-високите части на планините.

В понеделник преваляванията ще отслабват, но с прекъсвания дъждът, предимно слаб, все още е възможен. Температурите ще бъдат от 3-5 градуса на запад и югозапад до 11-13 в крайните югоизточни райони.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов