Сериалът „Златната ябълка“ идва във Велико Търново

Мисия

17-11-2018, 11:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дългоочакваният пилотен епизод се излъчва със съдействието на Общината и Общинско радио

Пилотният епизод на българския анимационен сериал с фолклорни мотиви „Златната ябълка“ е готов и за радост на всички свои фенове ще посети с безплатни прожекции София, Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново и Стара Загора. Феновете ще имат възможността, както да са сред първите, видели пилотния епизод, така и да се запознаят с любимия екип на създателите – Студио „Змей.

Билетите за всички градове бяха пуснати вечерта на 2-и ноември и за броени часове бяха изчерпани навсякъде. Във Велико Търново прожекцията ще се състои на 6 декември, четвъртък, от 18:30 ч. в Голямата зала на Община Велико Търново с местната подкрепа на мястото за работа и събития Freeдом21, Община Велико Търново и Общинско радио Велико Търново. Вратите на залата ще бъдат отворени от 17:30 ч. за регистрация – гостите трябва да носят своите билети на хартиен или дигитален носител и да ги представят на входа. Феновете могат да следят събитието във Facebook за повече информация тук: www.facebook.com/events/19153538172393/

„Реализацията на този епизод, както и цялата история около нея, е поредното доказателство, че заедно българите сме много силни, дори без значение в коя точка на света се намираме. Това е видно както на местно ниво – с подкрепата на местни проекти и инициативи от гражданите, така и на национално, а и дори на световно – с успехите на много нашенци и зад граница. Нямаме търпение да гледаме пилотния епизод на 6-ти декември и сме горди да бъдем партньори на събитието във Велико Търново“, споделя съоснователя на мястото за работа и събития на Търново Freeдом21, Григор Караиванов.

Историята на сериала започва преди около 5 години, когато Димитър Петров, който по това време работи в Cartoon Network Studios в Лондон, се замисля защо България няма своя анимация, която да разказва нашите родни истории и легенди. Той се прибира в България и се среща с приятели, с които по-късно сформира Студио „Змей“, за да започнат реализацията на идеята. След много усилия и огромна подкрепа от българите не само в България, но и по света, както и от Българската национална телевизия, успяват да реализират пилотния епизод на „Златната ябълка“.

От екипа готвят много изненади за феновете, като целодневен маратон на епизода, както и планират да повторят турнето в началото на 2019-та година, а по-късно след това епизодът ще бъде излъчен по БНТ, за да достигне до всички. Тези, които се интересуват, могат да следят страницата на сериала, където екипът ще пуска своевременна информация: The Golden Apple.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов