Деца от МБЧК и полицаи апелираха за безопасно шофиране - velikotarnovo.utre.bg

Деца от МБЧК и полицаи апелираха за безопасно шофиране

17 ноември 2018, 12:14 | Мария Христова
  • Снимка:
    областна дирекция на МВР

Инициативата е по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно транспортни произшествия - 18 ноември

Брошури с препоръки към водачите на автомобили раздаваха деца от Младежки червен кръст – В. Търново, съвместно със служители на Пътна полиция в центъра на старата столица. Инициативата е част от мероприятията на ОДМВР – В. Търново, организирани по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно транспортни произшествия – 18 ноември и традиционната акция на полицията „Зима“.
Листовките съдържат информация, относно това какви трябва да са гумите на автомобила през зимния сезон и имат за цел да напомнят на водачите да проверят и да държат в изправност чистачките, фаровете, спирачната система, парното, оборудването на автомобила с обезопасителен триъгълник, аптечка, пожарогасител и светлоотразителна жилетка.   
Целта на кампанията е да заостри вниманието на водачите, които имат ангажимент да подготвят максимално добре автомобилите си за движение в зимни условия, да бъдат внимателни на пътя, да се съобразяват с пътните и атмосферни условия и препоръките на полицията, за да се избегнат тежки пътни инциденти и неприятни ситуации.
Защото най-важната цел на всяко пътуване е безпроблемното пристигане. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета