Ротари клуб подари концерт-спектакъл на великотърновци

Животът

17-11-2018, 13:45

Снимка:

Валери Ставрев

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

2305 лева бяха събрани за купуване на модерен бронхоскопски апарат за белодробната болница

Ротари клуб във Велико Търново подари вълнуващ концерт-спектакъл на жителите на болярския град. Препълнена зала, невероятен дух и нестихващи аплодисменти. Така може да бъде определена атмосферата на големия концерт "Ротари за великотърновци", който се проведе вечерта на 16 ноември в Двореца на културата и спорта "Васил Левски" .

Проявата беше посветена на 80-ата годишнина на Ротари клуб - Велико Търново и беше подарък от организацията за жителите и гостите на старата столица. Тържеството се проведе с подкрепата на Община Велико Търново и кмета Даниел Панов. В концерта взеха участие хорът, оркестърът и солисти на МДТ "Константин Кисимов", с диригент Васил Вълчев.

Спектакълът започна със сцена от спектакъла "Величието на Асеневци", последваха изпълнения на своеобразния химн на В.Търново - песента за Иван Шишман, "Къде си вярна ти, любов народна", "Мисия до Драч" и др. Публиката аплодира бурно чудесното изпълнение на вечната песен "Янтра", както и вълнуващото изпълнение на децата от ДЮФА "Българче". Незабравими емоции за публиката донесе и годежарската сцена от "Българи от старо време", изпълнена от артисти и хор от театъра, и ансамбъл "Искра".

Кулминацията на събитието беше появата на сцената на звездата на българската попмузика Георги Христов. Талантлив, завладяващ и раздаващ се на сцената, той покори публиката от първото си изпълнение, вдигна я на крака и тя го възнагради с няколко биса за изпълненията на непреходните му хитове. По време на концерта беше обявена и каузата на Ротари клуб - събиране на средства за купуване на модерен бронхоскопски апарат за белодробната болница. Присъстващите имаха възможност да я подкрепят в специално поставени урни на входа на залата. Събрана бе сума в размер на 2305 лева.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов