Велико Търново е домакин на първото изложение за родители и деца Family Days Expo

Мисия

17-11-2018, 19:59

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Организаторите подеха и благотворителна кампания в подкрепа на търновската неонатология

Днес бе открито първото за Велико Търново и региона изложение за родители и деца – Family Days Expo, което се провежда и утре в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. Изложението е пряко насочено към децата и семействата. На десетките щандове родителите могат да намерят всичко необходимо за своите деца, а бъдещите майки и татковци да получат важни съвети и консултации.

 

Проявата откри кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов, който сподели : „Благодаря на фондация Happy Mums и на Тони Калушкова за инициативата, която Община В. Търново подкрепи изцяло и към която се включи като организатор, на всички изложители – фирми, организации, сдружения, занаятчии, на медийните партньори.

Институции, неправителствени организации, сдружения, бизнесът - обединени, ние трябва да подкрепяме младите семейства, да подобряваме непрекъснато Велико Търново. Старата столица дава пример на цяла България с рекордна раждаемост през последните две години. С училище за родители и фондация Happy Mums също от години работим много добре и вярвам, че ще имаме още много съвместни инициативи.”

 

Събитието е посветено на предстоящия празник 21 ноември – Ден на християнското семейство, а целта му е обучаване на младите родители чрез предоставяне на полезна информация и споделяне на семейните ценности по един по-забавен, неформален и развлекателен начин.

В изложението участват над 30 местни и национални бранда на стоки и услуги за бебето, детето и семейството. Всеки посетител може да се възползва от големи отстъпки при пазаруване, да се наслади на вкусни и здравословни изкушения и да се включи в томболи и състезания с много награди. Посетителите могат да разговарят с акушерки, психолози, консултанти по кърмене и бебе-носене.

 

Специално място в инициативата Family Days Expo заемат социалната услуга „Общностен център за деца и родители „Царевград“ и Детска млечна кухня към Община Велико Търново. Организирана е дегустация на здравословни храни, подходящи за деца до 3-годишна възраст.

През двата дни на Family Days Expo са отворени работилници за деца от различни възрасти и техните родители, а за всички има много изненади.

 

Днес е и Световният ден на недоносените деца. Затова при откриването на изложението бе обявена благотворителна кампания в подкрепа на сектора по неонатология към родилното отделение в Областната болница „Д-р Стефан Черкезов”. Събраните средства ще бъдат инвестирани в нова апаратура и пособия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов