Училище в Свищовско ще си партнира с четири държави по проект по „Erasmus +“

Мисия

19-11-2018, 11:19

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проектът е насочен към преодоляване отпадането на деца от училище

Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Овча могила е партньор в международен проект към европейската програма „Erasmus +“

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” - с. Овча могила ще си партнира с представители на четири европейски държави  –  Румъния, Италия, Хърватска и Турция, в международен проект по европейската програма „Erasmus +“.

Проектът е на стойност 14 421 евро и е озаглавен „Повече мотивация, по-малко отпадане от училище”. Той е със срок на изпълнение 2 години –  от 01. 09. 2018 г.  до 31. 08. 2020 г. Координатор на проекта от страна на българското училище е Невелин Блажев – учител по английски език, а ръководител е директорът на учебното заведение Десислава Александрова.

Дейностите на проекта целят да се намали нивото на отпадане на ученици от ромски произход, да ги мотивира и интегрира във формалното образование с помощта на  танци, спорт, изобразително изкуство и други дейности. Да се насърчи толерантността, социалното взаимодействие и преодоляването на предразсъдъците; да се насочи вниманието на учителите към потребностите на учениците от ромски произход по време на училищния живот; да се намали дискриминацията, да се стимулира взаимното разбирателство и да се оцени опита на другите държави, като се засили вниманието на европейското гражданство в тази посока.

Учениците от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Овча могила ще имат възможност чрез проекта да обогатят знанията и уменията си по английски език. Ще могат да се докоснат до културата на останалите европейските страни по проекта и да научат за живота, бита и нравите на учениците в другите държави. Чрез социалните дейности по този проект, учениците ще могат да придобият знания за света и това ще им даде възможност да променят своя мироглед.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)