Горнооряховският балет „Калина” спечели първото място за хореографии на конкурс в Русе

Велико Търново Лайф

19-11-2018, 17:22

Снимка:

балет "Калина"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Танцът „Приказка в полунощ” впечатли журито

Балет „Калина” при НЧ „Напредък – 1869” Горна Оряховица отново спечели първото място за хореография в конкурса MOVNNT Русе.  „Movmnt International Dance Competition е конкурс за хореографии, в който всички участници показаха изключително висока класа, правейки този конкурс място, където търсещите реална оценка от професионалисти, да я получат.” сподели артистичния директор на конкурса г-жа Анита Алексиева.
Танцът „Приказка в полунощ” впечатли журито на конкурса и присъденото първо място даде възможност на 10 талантливи млади танцьори от Балет „Калина” да се борят голямата награда от 1000 €.
При изключителната конкуренция от 14 хореографии голямата награда бе връчена на балет „Freedom” от Русе , чиято ръководителка и авторка на хореографията дари паричната награда от 1000 € за наградния фонд на Movmnt International Dance Competition, които ще се проведе през м. март 2019 г.
Хореографиите на танца „ Житие и битие” и дуетния танц „ Ледено сърце” в изпълнение на Ирен Мари Дочева и Денислав Иванов от Горна Оряховица бяха класирани от жури в състав Цветанка Гергинова, Marcello Algeri и Росен Михайлов на трето място.
Хореографиите, с които се представи балет „Калина” с художествен ръководител Kalinka Genova, са дело на Aleksandra Dragova.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов