Приемат номинации за спортист на годината на Велико Търново

Спорт

20-11-2018, 15:25

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кандидатурите ще бъдат обобщени и подготвени в анкетен вид за гласуване

Стартира приемът на номинации за спортист и треньор на годината на Велико Търново. Кандидатурите следва да бъдат подавани в кметството, а предложени могат да бъдат всички състезатели и треньори от спортните клубове, които функционират на територията на старопрестолния град и населените места от общината.

Три са определените категории: „Спортист на годината” (мъже и жени), „Спортист на годината” (юноши и девойки) и „Треньор на годината”, като за последната трябва да бъдат посочени успехите и мотивите за съответната номинация.

Според правилата в статута за 2018 година наградените ще бъдат разпределени по следния начин: в категория мъже и жени - 7 спортисти, при юноши и девойки - 7 състезатели, а треньорът на годината ще е един.

Представителите на спортните клубове трябва да адресират предложенията си до кмета Даниел Панов и да ги внесат в Община Велико Търново. Ако се докаже, че даден спортен клуб е подал некоректна информация, номинациите му ще отпадат от анкетните карти.

Кандидатурите ще бъдат обобщени и подготвени в анкетен вид за гласуване. За трите категории вотът ще продължи до 10 декември. Право на глас ще имат представители на Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта при Великотърновския общински съвет, по един журналист от местните медии, както и спортните експерти в общинската администрация.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)