Представители на община Свищов бяха в журито в Национално ученическо състезание

Велико Търново Лайф

21-11-2018, 17:08

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

То се проведе в Стопанска академия „Д. А. Ценов“

В Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов за 28-ми пореден път се проведе Национално ученическо състезание по управление на проекти. Община Свищов отново имаше свои представители сред журито, в лицето на зам.-кмета Анелия Димитрова и началник отдел „Образование“ Румяна Кузева. Националното състезание, което се реализира в направление „Управление на проекти”, е очаквано от учениците и всяка година в него се съревновават участници от 11 и 12 клас на средните училища от цялата страна.

Съгласно регламента на състезанието, от учениците, които са разделени на екипи, се очаква да дефинират проблем в рамките на избрана тематична област, да формулират цел и определят целевите групи на проектното предложение. В рамките на разработката те трябва да посочат още дейностите, с извършването на които ще се постигнат целите на проекта, както и да представят очакваните резултати от изпълнението на заложените дейности.

След края на състезанието, Анелия Димитрова и Румяна Кузева връчиха на един от отличилите се екипи награда от името на Община Свищов, с която поощриха положение усилия на младите хора. Наградата бе връчена за проектното предложение „Как да задържим бъдещето на България“, което бе разработено от Екип №3 в състав: Джордж Егиазарян, СУ „Възраждане“ – Русе; Виктория Азманова, 108 СУ „Никола Беловеждов“ – София; Габриела Иванова, Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм – Казанлък и Антонио Крумов, ПГССТ „Никола Йонков Вапцаров“ – Левски. Ментор на екипа бе Даниела Тонева – студентка IV курс, спец. „Публична администрация“ в СА „Д. А. Ценов“.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)