Отличиха най-големите добротворци сред учениците в Община Горна Оряховица

Мисия

22-11-2018, 11:32

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

35 индивидуални и 8 колективни награди бяха присъдени тази година

35 индивидуални и 8 колективни награди бяха присъдени тази година на ученици от училищата в Община Горна Оряховица, които през изминалата учебна година са се отличили с добри дела. Конкурсът „Вестители на доброто” по традиция се организира от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. „Целта на този конкурс е да се насочи общественото мнение към достойните дела на най-младите жители на общината“, отбеляза секретарят на Комисията Румяна Матеева.

Младите добротворци получиха наградите си на специална церемония в Световния ден на детето и в навечерието на Деня на християнското семейство и младеж. Отличията на учениците бяха връчени от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

Запазете искрицата на доброто, която носите, предавайте я на вашите приятели и близки. Понякога съвсем мъничка добрина може да промени живота ни, дарявайте добро, направете каузата по-голяма и променете света”, пожела кметът на малките добротворци.

„Това е най-хубавата инициатива, в която e радост да участваме. Виждаме вдъхновяващи примери за достойни детски и младежки постъпки и за нас е чест да сме сред добротворците на 2018 г.”, отбеляза и заместник-кметът Йорданка Кушева, която е и председател на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Тя откри церемонията с послание, изразено чрез стиховете на Стефани Уилсън „Ако в теб живее ангел”.

Сред наградените тази година са деца, организирали и участвали в различни благотворителни кампании. Отличени са и трогващи жестове, като на третокласничката на ОУ „Иван Вазов” Наталия Донева, която е дарила косата си на болно от рак момиче. Четвъртокласници от СУ „Георги Измирлиев” пък са намерили и върнали на собственика портфейл с пари и лични документи.

Колективните награди са за Ученическия съвет при ОУ „Иван Вазов”, I „а” клас на същото училище, I „б” и V „б” клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, II клас на ОУ „Св. Климент Охридски” – Драганово, екип на „Международната награда на херцога на Единбург” и клуб „Да съхраним българския дух” към ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”, V „а” клас на СУ „Георги Измирлиев”.

Плакети бяха връчени и на Горнооряховския младежки парламент и на Бисерка Желязкова – главен учител в ДГ „Ален мак”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов