27 „златни” двойки от община Горна Оряховица преповториха брачните си обети

Мисия

22-11-2018, 12:21

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Младоженците” бяха приветствани от кмета инж. Добромир Добрев

В Деня на християнското семейство по традиция Община Горна Оряховица организира честване на „златни сватби”. 27 двойки, сключили брак през 1968 година в Горна Оряховица, преповториха отново брачния си обет, с пожеланието той да е в сила и през следващите 50 години. „Младоженците” бяха приветствани от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. „Семейството за всички е свято, така е навсякъде по земята. Тази висша ценност обединява хората. Обичайте се! Да обичаме близките си! Да обичаме децата си! Да бъдем добри и изпълнени с вяра и воля за постигнатото от нашите цели. Нека в този празничен ден да си пожелаем много здраве, обич, разбирателство и топло семейно огнище, в което огънят никога не загасва. Бъдете много щастливи и благословени с любов, съпричастност и взаимност”, поздрави юбилярите инж. Добрев.

Ритуалът по подновяване на брачните обети бе извършен от заместник-кмета Йорданка Кушева. Младоженците с побелели коси отново си обещаха да се обичат, подкрепят и да не забравят, че щом пак се вричат, значи са направили правилния житейски избор. Двойките преповториха брачните си клетви в присъствието на кмета на Общината инж. Добромир Добрев, вдигнаха наздравица и отново си спомниха за първата брачна целувка. Инж. Добрев връчи поздравителни адреси и цветя на семействата.

Малко над 100 са семейните двойки в селищата на Общината, които тази година празнуват „златна сватба”. Всички те са получили поздравителни адреси от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов