Община Свищов с почетен знак „Аз гарантирам щастливо детство“

Мисия

22-11-2018, 16:58

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Отличието бе присъдено от Държавната агенция за закрила на детето

На официална церемония, състояла се на 21.11.2018 година в гр. София, Община Свищов беше отличена с почетен знак „Аз гарантирам щастливо детство“, категория „Устойчиво развитие“, подкатегория „Общини“, присъден от Държавната агенция за закрила на детето, гр. София.

Наградата се присъжда за първа година и е признание  за развитието и утвърждаването на правата на децата и осигуряване на условия за пълноценното им развитие.

Седемчленната комисия, сформирана със Заповед на Председателя на ДАЗД-София – доктор Елеонора Лилова, оцени високото качество и устойчиво развитие на Дневния център за деца с увреждания в гр.Свищов, като общинска, делегирана от държавата дейност.

Званието е присъдено за създадената функционална и терапевтична социална услуга за деца с увреждания, прилагаща утвърдени европейски практики в специално подготвена среда. Оценен е високият професионализъм на екипа от специалисти и подкрепата от страна на общинското ръководство за реално изпълнени политики в посока гарантиране правата на децата със специални потребности на местно ниво.

На церемонията присъстваха министъра на труда и социалната политика – господин Бисер Петков, зам.министъра – госпожа Зорница Русинова, зам.министъра на образованието и науката – госпожа Деница Сачева, представителя на УНЦЕФ за България - д-р Джейн Муита, изпълнителния директор на НСОРБ - госпожа Силвия Георгиева,  представители на министерства, ведомства и учреждения.

Лично доктор Елеонора Лилова поздрави госпожа Анелия Димитрова – зам.кмет на община Свищов, за развитието на Дневния център за деца с увреждания в гр. Свищов, заслужено отличен в инициативата.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов