Община Велико Търново с награда „Аз гарантирам щастливо детство“

Мисия

22-11-2018, 17:51

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Наградите са форма на признание за гарантиране на правата на детето

В Деня на християнското семейство, на официална церемония в Изложбена зала „Триъгълна кула на Сердика” - София, за първи път Държавната агенция за закрила на детето връчи отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство”. Наградите са форма на признание за гарантиране на правата на детето. Призът бе присъден в три категории: "Устойчиво развитие", "Успешна промяна" и "Значима иновация".

Община Велико Търново бе удостоена с отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“ в категория „Устойчиво развитие“, подкатегория за общини.

Поредното признание е в отговор на развитата широка мрежа от социални услуги за деца и младежи в старопрестолния град, която работи за развитието и просперитета на децата и повишаване на тяхното благосъстояние, както и за доброто сътрудничество с неправителствения сектор, образователни институции, органи на изпълнителната и местната власт.

Отличителният знак „Аз гарантирам щастливо детство” бе връчен на Росица Димитрова - директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ при Община Велико Търново. Тя определи наградата като достойно признание за обединените усилия на всички институции и организации, имащи отношение и ангажимент към гарантиране правата на децата и осигуряване на условия за пълноценното им развитие.

„Поздравления! Ние сме екип и заедно гарантираме и работим за щастливо детство на децата в Република България“, коментира Росица Димитрова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов