Музеят на хумора и сатирата представя изложбата ВНИМАНИЕ!

Велико Търново Лайф

23-11-2018, 07:00

Снимка:

Музей на хумора и сатирата

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

27 визуални артисти от Габрово и региона подреждат творби

От 24 ноември 2018 до 30 април 2019 Музеят на хумора и сатирата представя творби на 27 визуални артисти от Габрово и региона в изложбата ВНИМАНИЕ!. Откриването ще се състои днес, 23 ноември, от 18:00 часа в зала 3 на Музея. Изложбата ВНИМАНИЕ! е провокативна и цели да привлече погледа на публиката към едни познати, малко познати или съвсем непознати артисти, родени и отрасли в габровския регион. Всички те са избрали път към реализация и утвърждаване във виртуалните и реални пространства на визуалните изкуства.

Родени между 1973 и 1996, те правят първите си стъпки на една добре конструирана регионална, но обичайно пренебрегвана художествена сцена, въпреки новите социално-икономически условия, които не поощряват професионално занимание с изкуство. ВНИМАНИЕ! е възможна моментна снимка, събрала визуални артисти, много от които, публиката е срещала в различни пространства и в различни моменти. Някои са се разминали за малко, други се познават, но всички те са разчитали на едни и същи школи, учители, галерии. Живопис, видео и видеоарт, фотография, дигитални проекти, обекти от метал, дърво, графичен дизайн и кураторски проект в кураторския проект се обединяват в сложна еквилибристика обживяваща пространството на една от залите в Музея на хумора и сатирата. Куратор на селекцията е един от двигателите на тази сцена – Ива Съйкова. Тя е родена в Габрово. Работи като културен мениджър и куратор на галерия Орловска10 и сдружение Артерия.

Участници: Радоил Серафимов, Деян Боев, Галина Динева, Павел Църов, Лора Димова, Диана Бонева, Веселин Митев, Мариана Манева, Невена Екимова, Мирослав Живков, Христина Тита Дренска, Калоян Минчев, Елиза Божидарова Ковачева-Цокова, Радан Коссов, Добрин Кашавелов, Никола Ламбуров, Цветелина Стефанова, Евгени Недев, Мартин Николов, Галина Христова, Петко Недялков, Ивана Ненчева, Христина Георгиева, Генадий Василев, Иван Иванов, Велизар Захариев, Минà Минов.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)