Даниел Панов и Томислав Дончев връчиха дипломи на 230 абсолвенти от ВТУ

Мисия

23-11-2018, 16:35

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кметът към младите хора: „България има нужда от вас“

230 абсолвенти от Стопанския факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ се дипломираха, а церемонията изпълни залата на музей „Възраждане и Учредително събрание“ в Старата столица. Младите хора завършват специалности в направление „Администрация и управление“. Удостоверенията бяха връчени от кмета на Велико Търново Даниел Панов, вицепремиера на България Томислав Дончев, ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. Христо Бонджолов, декана на факултета проф. Добринка Златева и ръководителя на катедра „Стопанско управление“ проф. Пенчо Пенчев.

Даниел Панов поздрави абсолвентите и им пожела винаги да се гордеят, че са завършили висшето си образование във Велико Търново – град, символ на българщината и българската държавност.

„Днес вие получавате дипломите си в една емблематична сграда – Музей „Възраждане и Учредително събрание“. Тук е изработена първата българска конституция – Търновската конституция, тук са положени основите на Третата българска държава. От Търновград 208 години славните Асеневци и тяхната династия управляват Второто българско царство. Гордейте се, че сте възпитаници на Великотърновския университет, който е достоен наследник на Търновската книжовна школа“, обърна се към младите хора Даниел Панов.

„България има нужда от вас, скъпи абсолвенти. България има нужда от подготвени и квалифицирани млади хора от специалностите, които завършвате и това важи както за публичния, така и за частния сектор. Пожелавам ви много успехи в бъдещите предизвикателства и не забравяйте, че за да бъдете конкуренти на пазара на труда, трябва да не спирате да се образовате, трябва да повишавате уменията и квалификацията си“, завърши Даниел Панов.

Приветствия отправиха също вицепремиерът Томислав Дончев, ректорът проф. Христо Бонджолов и проф. Добринка Златева, а благослов отслужи великотърновският митрополит Григорий.

По-рано днес в Стопанския факултет бе открит симулационен кабинет по мениджмънт, в който студентите в направление „Администрация и управление“ ще могат да участват в пресъздаването на ситуации от практиката и още по време на учебния процес да натрупат ценен опит. Кабинетът бе открит от Даниел Панов, Томислав Дончев, проф. Христо Бонджолов, Олег Божанов, проф. Добринка Златева и проф. Пенчо Пенчев.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)