Традиционния си бал за Коледа подготвя ТД „Трапезица 1902”

Животът

25-11-2018, 11:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Със събраните средства ще се изгради кът за отдих

Традиционния си благотворителен бал за Коледа подготвя ТД „Трапезица 1902”. Той се провежда за 12-а поредна година  и ще е на 13 декември от 19 часа в ресторанта „Момина крепост” в Ксилифор. Заявки за участие в него се приемат до 6 декември на телефоните на дружеството, информира секретарят Георги Димитров. И тази година част от Коледния бал ще е търгът със снимки и малки пластики, предоставени от великотърновски фотографи и творци от ВТУ „Св.св.Кирил и Методий”.

„ Събраните от тържеството средства ще са за поредната кауза на ТД „Трапезица 1902”. Тя е създаване на кът за отдих в участък на пешеходна туристическа алея от квартал „Асенов” до парк Ксилифор. Идеята е това да стане в близост до липовата гора, която е по северните склонове на хълма Момина крепост. Вече има изграден един такъв в близост до централната част на крайградската зона за отдих – Ксилифор, с беседка, барбекю и спортни уреди за деца. През 2015-а направихме и в местността Дълбок дол”, сподели Георги Димитров. Той уточни, че крайната цел е създаване на осем такива къта по протежението на пешеходния туристически маршрут от квартал Асенов през централната част на Ксилифор към Арбанаси и Шереметя. Това ще позволи на великотърновци и гостите на града да останат повече в района, като посетят и красиви места около Велико Търново.

„Един такъв кът струва около 12-13 хиляди лева. Традиционно с материали се включва ДП „Болярка”. Членове на дружеството и наши приятели полагат много безвъзмезден труд. Така че с общи усилия се надявам да реализираме и тази инициатива. Искам да припомня, че вече в Ксилифор работи атракционът „Въжена градина”, който бе открит на 29 септември. Това беше каузата ни за 2018 година, която с даряване на съоръжението, средствата от предишния Коледен бал и доброволен труд стана реалност. Завършихме и къта „Приказни герои” със съдействието на студенти и преподаватели от ВТУ „Св.св.Кирил и Методий”, сподели още Георги Димитров.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов