Волейболен клуб – Свищов с първи участия в Зонални първенства

Спорт

26-11-2018, 17:26

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Той бе учреден по идея и със съдействието на общинското ръководство

Учреденият в началото на 2017 година общински Волейболен клуб – Свищов взе участие в две Зонални първенства. Под вещото ръководство на треньора Здравена Радева, момичетата и момчетата от волейболния клуб се представиха достойно на първенствата в Плевен и Севлиево.

В град Плевен се проведе Зонално първенство по волейбол- прекадетки  регион „Хемус”  2018/2019 г.  Волейболен клуб – Свищов взе участие в първенството, като премери сили с ВК „Спартак 1996”- Плевен ( 1:3) и ВК „ Олимпиец – Плевен ( 0:3). Свищовските волейболистки за първи път взеха участие в подобен тип спортно събитие, на което се съревноваваха с други утвърдени и опитни волейболни клубове. Състезателките се справиха блестящо, като демонстрираха спортен хъс и отборна игра, които публиката забеляза и подкрепи с аплодисменти. Това състезание е първата стъпка от Държавното първенство на България.

Няколко дни по-късно в град Севлиево се проведе Зонално първенство прекадети регион „Хемус” 2018/2019 г. В него участие бяха заявили 11 отбора за Есенния кръг. Волейболен клуб – Свищов - прекадети премери сили с Павликени ( служебна победа), ВК „Царевец” – Велико Търново (0:3), Раковски Севлиево (0:3) и ВК „Вършец” (2:3). Въпреки невъзможността за смени, прекадетите проявиха мъжество и сила, изигравайки всеки мач с желание и плам.

„В спорта не е важна само победата, а спортсменството и хъса за игра, който младите ни волейболисти показаха и доказаха.“ – отбеляза техният треньор Здравена Радева. Тя допълни още, че на Волейболен клуб - Свищов предстои да  продължи участието си в пролетния кръг с окончателното си класиране за група Б.

Волейболен клуб – Свищов бе учреден по идея и със съдействието на общинското ръководство, с цел да се поставят основите за развитие на масовия спорт в Свищов. Първите тренировки на клуба се състояха на 21 февруари 2017 година, а почти две години по-късно младите спортисти вече показват отборен дух и много добро ниво на колективната игра.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)