МДТ със специална изненада за Никулден и студентския празник

Животът

28-11-2018, 11:21

Снимка:

МДТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Общинският театър в Монтана ще гостува с постановката "Мистерията Дон Жуан"

Специална изненада за Никулден и студентския празник 8 декември е подготвил екипът на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Културната институция ще представи на любимата публика в старата столица два спектакъла, които се предлагат в пакетна цена от 12 лв. На 3 декември от 19 часа с постановката "Мистерията Дон Жуан" на търновска сцена ще гостува Общинският театър в Монтана. На 12 декември от 19 часа ще се играе комедията "Няма да платим" от Дарио Фо, която е част от афиша на МДТ. Всички представления на театъра се провеждат под патронажа на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов.

В основата на спектакъла „Мистерията Дон Жуан” стои пиесата от Анатолий Крим „Завещанието на целомъдрения женкар“. Монтанският театър първи в страната представя на българската публика драматурга Анатолий Крим и неговата пиеса. Днес, десет години по-късно, Монтана отново ще занимае публиката с проблемите на Дон Жуан. Но, днешния прочит на пиесата е по-различен, по-аналитичен и различен от наложените шаблони. Днес „Дон Жуан“ е по-мъдър, по-целеустремен, дори донякъде и отнесен в сферата на философията. Днешния Дон Жуан, дори и по-стар, разкрива напълно своята душа пред публиката.

Режисьор на „Мистерията Дон Жуан“ е Минчо Събев, художник е Тодор Деков. В пиесата участват Любомир Бояджиев, Тихомир Иванов, Димитрина Проданова и Асен Таков.

Пиесата „Няма да платим” на нобеловия лауреат за литература Дарио Фо на търновска сцена постави известният режисьор Георги Михалков. Сценографията е на Лидия Къркеланова, а асистент-режисьор е Силвия Шекилова. Седем от младите артисти в драматичния състав на МДТ участват в спектакъла. Ролите са поверени на Стефка Златкова, Лиляна Иванова, Дончо Дончев, Силвия Шекилова, Дария Йорданова, Милен Иванов, Стоян Борисов и Георги Тодоров.

С "Няма да платим" храмът на Мелпомена във Велико Търново ще гостува в Театър „Българска армия” в София. Премиерата на софийска сцена е на 18 декември.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов