Обработват интензивно главните улици във Велико Търново срещу замръзване

Мисия

28-11-2018, 17:14

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Всички 20 машини на снегопочистващата фирма работят на територията на града

Кметът на Велико Търново Даниел Панов разпореди интензивна обработка през следващите часове на основните трафик улици във Велико Търново, включително и в кварталите. Третирането ще бъде със смес от химически материал и сол, а целта е да не се стигне до заледявания. Всички 20 машини на снегопочистващата фирма работят на територията на града, а  валежите продължават и към момента.

Осигурена е нормална проходимост на първостепенната пътна мрежа, както и по маршрутите на обществения транспорт. Автобусите се движат нормално. Докато продължава да вали, приоритетна е обработката именно на първостепенните улици. След спирането на снеговалежа и пълното почистване на основната трафик мрежа работата продължа приоритетно по второстепенните и малките квартални улици.

Даниел Панов сформира оперативен щаб, който непрекъснато следи обстановката в града и общината и координира дейностите по снегопочистване. Няма населени места без ток и вода, няма и затворели или непроходими пътища.  Поддържа се постоянна връзка и с фирмите, които чистят пътищата в общината и областта.

Сигнали, свързани със зимната обстановка, могат да бъдат подавани на телефон 062/619102.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов