Съдят двама за смъртта на работник, паднал от 9-тия етаж от необезопасено скеле в Габрово

Крими

29-11-2018, 09:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инцидентът станал при санирането на блок

Окръжна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу двама за причиняване на смърт на работник при трудова злополука.

Обвинението срещу Г. Д., като технически ръководител и срещу В.Ц. като отговорник по безопасност и здраве е за това, че на 19.05.2017 г. в гр. Габрово, около 14.00 часа, на бул.“Хемус“, при санирането на блок,  изпълнявано от АБА трейд ЕООД Плевен, при независимо съпричинителство, причинили смъртта на  Г. В. на 33 години, поради немарливо изпълнение на задълженията си при строително – монтажни работи, допуснали Г. В. до работа на обекта на скеле, което не отговаря на нормативните и технически изисквания.

Пострадалият паднал от скелето, докато с още няколко строители работели на фасада на сградата на обекта, където на деветия етаж довършвали полагането на изолация около прозорците на апартаментите и шпакловането й. При извършен на същата дата оглед на местопроизшествието било установено, че на работната площадка, от която е паднал пострадалият работник, липсвал средният предпазен парапет на скелето.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов