До края на годината демонтират остатъците от тролейбусната мрежа във Велико Търново

Мисия

29-11-2018, 12:55

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ще преместват принудително автомобилите, които възпрепятстват демонтажа

До края на декември трябва да бъдат демонтирани всички части от надземната инфраструктура на тролейбусната мрежа във Велико Търново. Това съобщи кметът инж. Даниел Панов в отговор на питане от общинския съветник от „Патриоти – ВМРО” Николай Цонев относно състоянието на съоръженията.

„Демонтажът е възложен на фирма „Етра Ел” и съм разпоредил до края на декември той да е приключил. В противен случай на фирмата ще бъдат наложени санкции и процедурата ще бъде прекратена.” – каза Панов.

Демонтирани са вече 472 конзоли, 17 стрелки и 22 обтяжки, което прави 60% от от подлежащите на демонтаж количества. Демонтирани са всички конзоли по улица „Сан Стефано” до кръвото кръстовище при „Елмот” и протежението към кв. „Чолаковци”, по ул. „Арх. Г. Козаров” и по ул. „Оборище”. На останалите места демонтажът е бил възпрепятстван от паркирани автомобили, чиито собственици не са ги преместили, въпреки поставените предупредителни бележки. „Затова съм разпоредил общинското дружество „Паркинги и гаражи” да премества принудително онези автомобили, които не са изпълнили указанията и пречат на работата на специалистите.” – допълни Даниел Панов.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)