Осъдиха условно жена, лъжесвидетелствала срещу едната си сестра в полза на другата

Крими

30-11-2018, 14:46

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Причината била спор за бащин имот

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново осъдиха жена за даване на неверни показания пред съд. За извършеното деяние на обвиняемата е наложено наказание шест месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок.

А. М. е призната за виновна за това, че на 18.11.2016 г. в гр. Велико Търново, пред съд, като свидетел по гражданско дело по описа на Районен съд гр. Велико Търново устно и съзнателно потвърдила неистина, като дала показания, в полза на едната сестра и съзнателно затаила истина, като не дала показания, че другата сестра започнала редовно да се прибира в България, след като майка и се разболяла, грижела се за баща си, поддържала къщата, перяла, чистела, направила ремонт на къщата. Сестрата дори съдействала родителите й да бъдат включени в програма към Домашен социален патронаж и наела жена да се грижи за баща й, докато се прибрала от Гърция и лично поела грижите за него през 2013 г.

През 2010 г. родители решили да прехвърлят къщата, в която живеят, на едната от трите си дъщери чрез договор за покупко - продажба, но със задължение за гледане и издръжка. След смъртта на майката и бащата, другата сестра решила да оспори по съдебен ред договора, с който родителите ѝ прехвърлили цялата собственост на къщата си на сестра ѝ, за да наследи ½ идеална част от него. В тази връзка обвиняемата А. М. била помолена от сестрата, която оспорва договора да свидетелства в съда в нейна полза.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд В. Търново.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)