Над 120 деца събра лекоатлетическият турнир „Не на насилието”

Спорт

02-12-2018, 11:19

Снимка:

ОП Спортни имоти

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Организатори бяха Зонта клуб и община Велико Търново

Велико Търново бе домакин на второто издание на лекоатлетическия турнир „Не на насилието“, което събра на стадион „Ивайло“ над 120 деца на възраст от 10 до 17 години. Освен от Старата столица, в състезанието се включиха и атлети от Плевен, Дряново, Шумен, Габрово, Разград и Русе. Надпреварата бе организирана от СК „Етър- Академик“, „Зонта клуб“- Велико Търново и Общината в лицето на домакина ОП „Спортни имоти и прояви“. Турнирът бе една от инициативите, с които „Зонта“ и съмишленици казват „НЕ” на насилието. Кампанията против насилието тече в периода 25 ноември, обявен от ООН за Международен ден за елиминиране на насилието срещу жените, и 10 декември – Международен ден на човешките права.
„За нас е чест, че за пореден път Община Велико Търново е наш партньор. Организацията и осигурените от ОП „Спортни имоти и прояви“ условия са перфектни. Благодарим на всички наши съмишленици, които винаги ни подкрепят“, коментира по време на откриването на турнира Елина Александрова от „Зонта клуб“. 
В три дисциплини – спринт на 60 метра, скок на дължина и тласкане на гюле, се състезаваха младите лекоатлети. Общо 16 комплекта медали раздадоха организаторите, ето кои от тях станаха притежание на атлети от старопрестолния град.
Йоана Цончева от „Атлетика 2012“ спечели спринта при девойките родени 2001 и 2002 година, следвана от съотборничката си Ванеса Лазарова. При юношите в тази възраст трети е Сезгин Дервишев от „Атлетика 2012“, пред когото се наредиха спринтьори от Русе и Дряново.
При момичетата 2003- 2004 г. първа финишира Василена Славова от „Етър- Академик“. 
Златният медал при момчетата от наборите 2007- 2009 г. в спринта стана притежание на Калоян Иванов от „Браун Тим“, трети е Димитър Георгиев от „Атлетика 2012“. При момичетата победи Сияна Колева от „Атлетика 2012“, бронзът е за съотборничката и Сияна Милева. Двете повториха класирането си и в скока на дължина в своята възраст.
Много интересно бе и в сектора за дълъг скок, където при девойките на върха на почетната стълбичка се изкачи Валеса Лазарова от „Атлетика 2012“, пред съекипничката си Дияна Консулова и русенска състезателка. При юношите Зафир Маринов и Владислав Велев от „Етър- Академик“ са втори и трети след Владислав Димитров от „Лудогорец“ /Разград/.
При момчетата със сребърен медал приключи състезанието Павлин Павлов от „Атлетика 2012“, а при момичетата Мария Андреева от „Етър- Академик“ е с бронз. Димитър Георгиев от „Атлетика 2012“ победи в скока във възрастовата група момчета 2007- 2009 година, в която трети е Никола Калпакчиев от „Браун Тим“. В тласкането на гюле великотърновските клубове взеха две сребърни отличия чрез Дияна Консулова „Атлетика 2012“ и Кристиян Кирилов „Ивайло 93“.

Организаторите връчиха и грамоти за най-добър треньор, най-ентусиазиран отбор, най-малък участник, както и за Мис и Мистър на турнира.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)