Бездомни и самотни хора от Велико Търново и Горна Оряховица получават подкрепа от добротворци

Мисия

03-12-2018, 08:24

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кампанията под надслов „Коледен звън” се организира за седма поредна година

Бездомни и самотно живеещи възрастни хора от Велико Търново и Горна Оряховица ще бъдат зарадвани по време на акцията „Коледен звън”. Тя се организира за седма поредна година от доброволци от двата града, като неин двигател е Ярослав Матоуш.

До 14-ти декември всеки, който има желание да се включи в кампанията, може да го направи, предоставяйки дрехи и храни – сухи супи, чай, консерви, трайни колбаси, вафли и пакетирани сладки. В Горна Оряховица даренията се приемат в бистрото „Съдбата на спортиста” (за справка 0878 477 588). Във Велико Търново предаването на дарението може да се уговори на тел. 0895 177 267.

„ Няма значение как бездомниците са стигнали до това положение, те са хора като всички нас и имат нужда от топлина. Нека им подадем ръка и покажем човещина”, призовава Ярослав Матоуш.

Раздаването на събраните дрехи и храни ще стане на 15 декември от 11 часа в „Съдбата на спортиста” и в кафе „Неделя” на Пазара във Велико Търново. Освен пакетите, ще има осигурен топъл обяд, както и топла напитка за нуждаещите се.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов