Условни присъди и по 5 000 лв. глоба отнесоха двама, пребили мъж, защото е българин

Крими

04-12-2018, 10:35

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Побойниците крещели „Гяури, ще ви смачкаме!”

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново двама мъже са осъдени за нанасяне на телесна повреда на български гражданин на етническа основа. За извършеното деяние им е наложено наказание от по две години лишаване от свобода, което е отложено с пет години изпитателен срок, глоба по 5000 лв. и обществено порицание.

А. Ю и В.Ю. се признаха за виновни за това, че на 09.03.2017 г. в с. Леденик, обл. Велико Търново, пред кафе – аперитив, в съучастие, извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, нанесли побой на А. Г., като му нанесли удари с ръце и крака по тялото и главата, псували и обиждали  с думите: „Няма да ти е само тоз бой“, като обиждали и присъстващите хора с думите: „ Ще ви избия, ще ви изколя!“, „Гяури, ще Ви изколя, ще Ви избия!“, „Гяури, ще ви смачкаме!“, „Гяури, да Ви ..... в българите, ще Ви бием!“ като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

 Признали са се за виновни и за това, че по същото време и място, в съучастие, употребили насилие срещу А. Г. поради неговата етническа принадлежност и религия - нанесли удари с ръце и крака по тялото и главата, довели до разкъсно-контузни рани по главата; оток в областта на гръдния кош; мозъчно сътресение, протекло със зашеметяване, гадене, световъртеж и главоболие, придружени с думите „мръсен българин!“. Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов