Бъдещи медицински сестри и акушерки дариха кръв

Животът

04-12-2018, 15:39

Снимка:

МОБАЛ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кампанията "Избра ли подарък" продължава до 14 декември

Още в първите дни на кампанията "Избра ли подарък", десетки студенти от специалностите "Медицинска сестра" и "Акушерка" на филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново дариха кръв в Отделението по транфузионна хематология на МОБАЛ "Д-р Стефан Черекезов".

Повечето от студентите споделят, че приемат присърце кампанията, тъй като още като вече се сблъскват с постоянната нужда от кръв от отделенията. Всички те са категорични, че вярват, че в навечерието на студентски празник, 8- ми декември и други студенти ще последват примера им ще отделят време между забавленията, да дарят кръв и по този начин да помогнат за спасяването на човешки живот.

Освен студентите в кампанията се включиха и преподавателите от филиала, сред които и директорът доцент Диана Димитрова, която днес дари кръв за 14 - ти път. По думите й личният пример на всеки един, ангажиран в здравеопазването е изключително важен, а това е едно от основните неща, на които учат студентите.

Кампанията на кръвният център и филиала на Варненския медицински университет - Велико Търново продължава до 14 декември.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов