Жители на областта посетиха Европейския парламент по покана на Ева Майдел

Животът

04-12-2018, 18:48

Снимка:

пресофис на Ева Майдел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Част от групата са ученици, преминали за пореден по стъпките на Ботевата чета

Жители на Великотърновска област са в Европейския парламент в Брюксел по покана на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която има информационен офис в старата столица.

В групата са част от учениците, които за поредна година се включиха в Националния поход „По стъпките на Ботевата чета“, благодарение финансовата подкрепа на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Поканата за посещението в Брюксел дойде малко след завръщането на участниците от значимото събитие. Тя е в знак на уважение към родолюбието на младите хора и бе отправена по време на среща във В. Търново между тях и Цветанов, на която присъства и Ева Майдел.

По нейна покана, на посещение в Брюксел в момента са и представители на местната власт от Велико Търново, Лясковец, Горна Оряховица и Елена, начело със зам.-кмета на старата столица Снежана Данева, както и студенти, преподаватели и предприемачи от областта. Те ще се запознаят с работата на европейските институции в Брюксел от 3 до 5 декември 2018г. 

„Велико Търново е един от градовете, в който осъществяваме най-много инициативи и е удоволствие да поканя част от приятелите ни в Брюксел. Говорихме открито за  предизвикателствата пред Европа и всички сме на мнение, че заедно страните от ЕС могат да предложат по-добри решения, отколкото по отделно. Надявам се посещението им е подобрило разбирането им за функционирането на европейските институции и работата на българските депутати като техни представители.“ Това заяви по повод срещата Ева Майдел.

Групата от Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Лясковец и Свищов ще се запознае с работата на Европейския съюз и ролята на Европарламента. Сред посетителите са и победители от конкурса за есе на Юридическия факултет на Великотърновстия университет, който се провежда под патронажа на Ева Майдел.  

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов