Днес е Международен ден на доброволчеството - velikotarnovo.utre.bg

Днес е Международен ден на доброволчеството

05 декември 2018, 07:14 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Министерството на младежта и спорта ще награди победителите в конкурса: “Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (не)възможна”

5 декември е определен за Международен ден на доброволчеството от Организацията на Обединените нации (ООН) през 1985 г. Целта е да се популяризира доброволчеството и да се насърчава участието на младите хора в доброволчески инициативи.

Министерството на младежта и спорта ще проведе днес церемония по връчване на наградите в ежегодния Конкурс: “Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (не)възможна”, насочен към изявени млади доброволци от цялата страна.

„Считам, че отбелязването на тази международно признатата дата е от особено значение за популяризиране на доброволчеството като инструмент на младежката работа и развитието на младите хора в страната“, сподели заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева.

За популяризиране на инициативата Министерството на младежта и спорта организира конкурс, чрез който да се определят най-изявените доброволци, както и тези с принос към доброволчеството и младежките политики. В рамките на няколко седмици, всеки желаещ имаше възможност да подкрепи в социалните мрежи няколко младежи-доброволци, чиито кандидатури бяха издигнати от организациите, в които те полагат доброволчески труд.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета