Съдят шофьор, прегазил пешеходка при маневра на заден ход в Търново

Крими

05-12-2018, 13:16

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мъжът нямал видимост, но не осигурил лице, което да го наставлява

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение и причинил смърт на пешеходка.

Обвинението срещу Т. К. е за това, че на 22.03.2017 г. в гр. В. Търново, на бул.„България“, при управление на товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“, при движение назад, нарушил правилата за движение по пътищата, като преди да започне движение назад не се  убедил, че пътят зад превозното средство е свободен и че няма да създаде опасност или затруднения за останалите участници в движението, не наблюдавал непрекъснато пътя зад превозното средство, не осигурил лице, което да му сигнализира за опасности и по непредпазливост причинил смъртта на М. П. на 89 години.

 

Във връзка с изпълняване на служебните си задължения като дистрибутор,  обвиняемият управлявал товарен автомобил, с който извършвал доставки на плодове и зеленчуци в търговски обекти. Един от тези обекти бил магазин за хранителни стоки в гр.Велико Търново, като на  22.03.2017 г. трябвало да снабди същия със стока. Около 10:15 часа, с управлявания от него товарен автомобил, се намирал на бул.„България“. Заходил към склада на магазина на заден ход по пътя, който води до него. Въпреки, че нямал видимост, той не осигурил лице, което да му сигнализира за опасности при движението му. Поради тази причина не възприел пешеходката, която в този момент се намирала на пътя зад превозното средство. Вследствие на това настъпил удар между задната дясна част на товарния автомобил и възрастната жена, при който пешеходката  паднала върху асфалта и товарния автомобил преминал през нея. Обвиняемият преустановил движение, видял пострадалата и подал сигнал за случая. В следствие на получените телесни увреждания жената починала.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов