Кметът Даниел Панов връчи общинската Академичната награда на церемония във ВТУ

Мисия

05-12-2018, 15:24

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тържественото заседание започна с празнично слово на ректора

Кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи Академичната награда на Община Велико Търново, с която за осемнадесета поредна година подкрепя изявен абсолвент от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Церемонията бе акцент на тържественото заседание на Алма-матер в Старата столица, посветено на предстоящия студентския празник – 8 декември. Носител на отличието, чиято парична равностойност е 5000 евро, стана Борислав Анчев. Той е завършил с отличие специалността „Педагогика на обучението по математика и информатика“. Номинацията му бе дело на Академичния съвет на висшето учебно заведение и бе гласувана от Общинския съвет.

Тържественото заседание започна с празнично слово на ректора на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ проф. Христо Бонджолов, а близо 30 студенти отличници получиха редица стипендии и награди.

В приветствието си към студентите и академичната общност кметът на Старата столица Даниел Панов посочи, че Академичната награда е пример за реална политика в подкрепа на младите хора и на образование и изказа благодарност на учредителите на отличието.

„Студентският празник носи особен заряд на Велико Търново. Нашият град – древен и славен, е в същото време енергичен, жизнен и млад. Велико Търново е символ на българския дух, на образованието и на българщината. И всичко това не би било възможно без силната академична общност, без студентите и без Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Благодаря на ректора проф. Христо Бонджолов, на ръководството на университета и на академичната общност, че отново изведоха Търновската Алма-матер на водещо място сред висшите учебни заведения, че участват активно в обществения живот. Пожелавам на студентите да празнуват бурно, но и разумно. Поздравявам също всички млади хора, които днес получиха награди и стипендии за постигнатите успехи“, обърна се към аудиторията Даниел Панов.

Студентите, преподавателите и гостите на тържественото заседание бяха поздравени и от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Сред гостите на празника бяха областният управител проф. Любомира Попова, общински съветници, представители на академичната общност и обществените среди. Благослов отслужи отец Асен.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов