Трима апаши отиват на съд за три неуспешни взлома и една кражба

Крими

06-12-2018, 11:06

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Два пъти разбили вендинг – автомати, но не стигнали до монетите

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу трима за извършени кражба и опити за кражби. 

Обвинението срещу Д.М., Д.Д. и Д.П. е за това, че в периода 7-9 март 2018 г. в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление и повторност, в немаловажен случай, след предварителен сговор, чрез повреждане и разрушаване на прегради, здраво направена за защита на имот и чрез използване на техническо средство, направили неуспешен опит да разбият два вендинг – автомата и търговски обект и взломили лека кола.

В периода от 07 до 09.03.2018 г. на ул. „Ц. Церковски”, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – счупване на решетка, монтирана на вендинг – автомат, направили опит да отнемат сума от 100 лв., но не успели да достигнат до парите;

Същата вечер, на същата улица, отново чрез счупване на решетка на друг вендинг – автомат, направили опит да отнемат сума от 20 лева, но отново не успели да достигнат монетите.

На 08.03.2018г. на ул. „Тракия”, от лек автомобил „Опел Астра”, отнели чужди движими вещи – флаш – памет,  усилвател „Thunder”, бас-каса „Thunder” и кабел за свързване на бас-каса – всички вещи на стойност 135,20 лева.

На 09.03.2018 г., чрез взломяване на метална врата на заведение и чрез използване на метална тръба и чук, направили опит да отнемат 541 кутии цигари на обща стойност 2612 лева и 150 лева, обаче се включила алармата на обекта.

Всички вещи и парични суми са на обща стойност 3017,20 лева, уточняват от прокуратурата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов