Отборът на „Воеводите“ спечели Футболния турнир „Трифон Иванов“ - velikotarnovo.utre.bg

Отборът на „Воеводите“ спечели Футболния турнир „Трифон Иванов“

06 декември 2018, 14:25 | Мария Христова
  • Снимка:
    личен архив

Зам.-областният управител Ивета Кабакчиева и Илиян Киряков наградиха призьорите

Отборът на ВМРО – Павликени под ръководството на общинския председател на местната структура Тодор Кутрев  и начело с дългогодишния футболист и треньор на „Червено знаме“ (Павликени) – Николай Пенков-Кайцата спечели VIII Коледно-новогодишен футболен турнир „Трифон Иванов“, който стартира на 12 ноември. Отборът победи във финалния двубой футболистите от „Маши Тийм“ с резултат 1:0 пет минути преди финалния съдийски сигнал на второто полувреме. Мачът бе изключително динамичен, но протече спортсменски, без драматични ситуации.

Специално на церемонията по награждаването на отборите-победители и официалното закриване на турнира присъстваха заместник-областният управител на Велико Търново г-жа Ивета Кабакчиева и помощник-треньорът на ФК „Етър ВТ“ Илиян Киряков.

Футболната легенда от САЩ `94 връчи на призьорите Купа за първото място, златни медали на всички футболисти, грамота и парична награда от 300 лв.

Втори в това състезание се наредиха футболистите от „Маши – Тийм“ или, както наричат себе си състезателите - „Отборът на „Машинката“, в чест на Георги Вълчев – Машинката, който през септември, т.г. загина в пътна злополука край с. Горна Студена с още трима свои съотборници от ОФК „Павликени“. Отличията – купа за второ място, сребърни медали, грамота и парична премия от 200 лв. връчи кметът на Община Павликени, инж. Емануил Манолов.

На трето място се класира отборът на Кмета - „Червеният динамит“. Бронзовите отличия, грамота и парична премия от 150 лв. им връчи Ивета Кабакчиева, зам.областен управител на Велико Търново.

Футболистите на „Воеводите“ грабнаха и индивидуалните отличията. В категорията за „Най-красив гол“, наградата получи Огнян Горанов, а за „Най-възрастен състезател“ бе обявен Николай Пенков, р.1960г.;

Благодаря на публиката, която подкрепяше своите отбори в мразовитите вечери; на екипа на Спортна зала за цялостната организация; на спомоществователите, осигурили паричните премии и най-вече на тези двама човека до мен, които ни удостоиха с честта да бъдат на финалната вечер и да ви наградят – г-жа Ивета Кабакчиева, зам.областен управител на В. Търново и г-н Илиян Киряков – един от най-големите приятели на Трифон и в „Етър“, и в националния отбор.

Нашият земляк Трифон заслужаваше това нещо. Надявам се духът му да живее в тези млади момчета и да им дава сили да покоряват върхове във футбола. Закривам турнира с малко тъга, но се надявам, че с изявите си ще запалите още повече хора и догодина ще се включат повече отбори.“, каза в заключителното си приветствие кметът на Павликени.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета