Държавата ще дотира с 1 млн.лв. новата индустриална зона на Свищов

Мисия

06-12-2018, 16:59

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Добрата новина съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов

Министърът на икономиката Емил Караниколов посети днес Свищов във връзка с процедурата за участието на държавата в общинското дружество за развитие на икономическата зоната за инвестиции. На работната среща, кметът на Свищов Генчо Генчев и министър Караниколов обсъдиха конкретните стъпки на държавата в развитието на дружеството и ангажиментите на двете страни. В началото на следващия месец, а именно през януари на 2019 година, след като Министерство на икономиката получи покана от Общински съвет – Свищов, държавата, чрез „Национална компания индустриални зони“, ще влезе в капитала на новоучреденото търговско дружество, чрез парична вноска. Парите ще бъдат разходвани само и единствено за реализиране на инфраструктура, така че за инвеститорите теренът на бившите казарми да се превърне в модерна индустриална зона за инвестиции.

Министър Караниколов се обърна към кмета на Свищов Генчо Генчев и председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов с думите: „Поздравявам ви, защото в Северна България вие сте първата община, която ще се възползва от това, което правителството въведе от година и половина, а именно възможността държавата и общините съвместно да изграждат индустриални зони. Това, което поемам като ангажимент е – след като получим поканата от община Свищов, до 4 януари 2019 година държавата да влезе в новата индустриална зона със съответната парична стойност. Първата сума, с която ще се включи ще е в размер на 1 милион лева и постепенно ще надграждаме до 5 милиона лева.“ Министърът допълни още, че с приоритет ще бъдат инвеститорите, развиващи дейност в сферата на производството и технологиите.

    По време на посещението си в крайдунавския град министър Караниколов посети и СА „Д. А. Ценов“, където приветства академичното ръководство и студентите в навечерието на студентския празник – 8 декември. Той разгледа академичния музей на Стопанска академия, където остави следното послание в книгата за гости: „Нека да пазим историята си, за да ни учи, как да развиваме България!“



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов