Над 44 000 лв. събра Коледният благотворителен бал във Велико Търново

Мисия

06-12-2018, 17:21

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Финансират изграждането на покрита сцена в Летния театър

44 185 лева бяха набрани по време на традиционния Коледен благотворителен бал във Велико Търново, който за 12-а поредна година бе иницииран от Кмета на Старата българската столица в навечерието на коледните и новогодишните празници. Рекорден брой гости уважиха събитието, организирано от кмета Даниел Панов, сървис-клубовете: „Лайънс Велико Търново“, „Лайънс Велико Търново - Арбанаси“, „Лайънс Велико Търново – Царевец“, „Ротари“ – Велико Търново, „Зонта“ и „Св. Патриарх Евтимий“, както и от Камарата на строителите. Близо 400 общественици подкрепиха тазгодишната кауза, обявена от организаторите - изграждане на покрита сцена в Летния театър - важна инвестицията в областта на културната инфраструктура на града.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и съпругата му Даниела Панова лично посрещнаха всеки един от гостите на бала. В обръщението си към обществениците Панов изказа признателност към тях, че подкрепят местната власт, през годините досега са се отзовали на всяка една кауза в името на Велико Търново и са доказали своята съпричастност и солидарност към развитието на града.

„Благодаря ви, уважаеми приятели, както и на цялата общественост. Това, всъщност, е благотворителният бал на Велико Търново. Тази вечер ние отново ще отворим нашите сърца. За тези 12 години досега вие бяхте отворени към много каузи в различни обществени сфери – здравеопазване, образование, стимулиране на талантливи деца и младежи, социални дейности, насърчаване на програмата „Ин-витро“, подкрепихте изграждането на детски площадки в детските градини „Първи юни“ и „Слънце“, както и адаптираната площадка за деца с увреждания в парк „Марно поле“

Тази година наша кауза е изграждането на покрита сцена в Летния театър. Всеки от вас помни, че близо 30 години това емблематично за нашия град място беше в разруха. През 2013 година го възстановихме и се надявам, че скоро ще завършим и сцената. Инвестициите в сферата на културата са също толкова важни за Велико Търново, защото нашият град си изгради облика на туристически и културен център“, обърна се към гостите Даниел Панов. Той посочи, че изграждането на покрита сцена ще позволи много повече изпълнители да организират концерти и представления на открито, а това ще обогати както културния календар, така и туристическия сезон.

„Дълбок поклон пред вас, за всичко онова, което правите за нашия град, за подкрепата, която оказвате на местната власт. Всички ние искаме Велико Търново да бъде както историческата и духовна столица на България, така и европейски град. В навечерието на най-светлите християнски празници, от мое име и от името на моята съпруга ви пожелавам много топлина във вашите сърца, много светлина в домовете ви, нека бъдат благословени вашите семейства, нека бъдете с най-близките и най-обичани хора. Нека единството, което днес показваме, бъде знак за успеха за Велико Търново“, завърши обръщението си към гостите Даниел Панов.

Лични дарения направиха също почетният гражданин на Велико Търново, легендарен футболист от златното поколения на България и настоящ мениджър на ФК „Етър ВТ“ Красимир  Балъков, както и бизнесменът Галин Анастасов.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)